Bel-Chic Properties
Aanvraag Volmacht

Aanvraag Volmacht

Wat is een volmacht?

De volmacht in Spanje is een Spaans contract dat aan een derde de bevoegdheid verleent om in uw naam in elke juridische of transactionele aangelegenheid op te treden. Deze volmacht, die in het Spaans Escritura de Poder,” of “Poder Notarial” wordt genoemd, wordt gebruikt door personen die misschien niet beschikbaar zijn om bepaalde zaken bij te wonen, en die een bepaalde persoon willen aanwijzen om hen in een hele reeks verschillende situaties te vertegenwoordigen.

Wanneer nodig?

Woont u buiten Spanje, bent u niet in staat om bepaalde juridische gebeurtenissen bij te wonen, of wilt u gewoon liever dat een vertegenwoordiger de zaken voor u afhandelt – dan is een volmacht in Spanje een ideale keuze. En dan zwijgen we er nog over dat het een complexe en moeilijke taak kan zijn om een buitenlands rechtssysteem in een andere taal alleen te doorkruisen. Door een volmacht aan een vertegenwoordiger te geven, kan deze een hele reeks juridische taken in uw naam uitvoeren, waaronder:

Het kopen en verkopen van onroerend goed

Het kopen van onroerend goed is een van de meest voorkomende redenen om een volmacht aan te vragen. Het is normaal dat u een advocaat inschakelt als u een onroerend goed transactie doet. Als u een huis wilt kopen in Spanje, dan is het mogelijk dat het contract door uw advocaat en notaris namens u wordt onderhandeld. Dit heeft het voordeel dat u niet naar Spanje hoeft te reizen en het proces online kunt afhandelen, het proces vlot verloopt, en u er zeker van kunt zijn dat alle documenten in orde zijn. Daarnaast kan het kopen van een Spaans onroerend goed nogal tijdrovend en ingewikkeld zijn, en alles moet in het Spaans gebeuren. Als u de juiste volmacht hebt om dit aspect te regelen, hoeft u zich geen zorgen te maken over zaken als notariële akten of registratie – dat wordt allemaal geregeld door uw gevolmachtigde die namens u optreedt.

Verkoop van onroerend goed – als u onroerend goed in Spanje bezit maar momenteel buiten het land woont, overweeg dan een volmacht te verlenen zodat een advocaat namens u kan optreden bij de verkoop van het onroerend goed. De voordelen hiervan zijn dat de verkoop van uw eigendom niet wordt opgehouden door een taalbarrière, en dat u niet naar Spanje hoeft terug te reizen.

Start een bedrijf

Een bedrijf starten is ook een populaire reden om een POA in Spanje te krijgen. Als u een bedrijf of een vereniging wilt beginnen, dan zal de vereiste notariële akte en de registratie waarschijnlijk door uw advocaat voor u worden geregeld. Dat betekent dat u het beenwerk niet hoeft te doen en zich kunt concentreren op het starten van een bedrijf. Daarnaast kan het u tijd, geld en moeite besparen om een advocaat het proces te laten beheren.

Behandeling van eventuele
Erfeniskwesties

Een andere reden om te overwegen een POA te krijgen in Spanje is voor een erfeniskwestie. Als u onroerend goed erft van een van uw Spaanse familieleden, is het meestal veiliger als een advocatenkantoor dat voor u regelt, zodat u niet hoeft te reizen en u geen zorgen hoeft te maken over eventuele juridische zaken.

Het verkrijgen van uw nie-nummer (spaans idnummer voor buitenlanders)

Advocaten kunnen u helpen bij het verkrijgen van een NIEnummer (Spaans buitenlands identificatienummer) dat u voor veel dingen in Spanje nodig hebt. Dit proces is over het algemeen vrij eenvoudig, maar het kan ingewikkelder gemaakt worden door de bureaucratie van de overheidsdiensten. Sommige diensten eisen bijvoorbeeld dat specifieke formulieren persoonlijk worden ingevuld en ondertekend – wat betekent dat u naar huis moet reizen als dergelijke documenten nodig zijn. Als een advocaat alles voor u regelt, hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Behandelen van belastingen en betalingen

Advocaten kunnen u helpen met de dagelijkse afhandeling van belastingen en betalingen in Spanje. Dit betekent dat uw advocaat ervoor zal zorgen dat alle rekeningen op tijd betaald worden om kosten voor te late betaling of andere boetes te vermijden – en er ook voor zal zorgen dat de juiste aangiften worden gedaan. Dit kan het overwegen waard zijn als u buiten Spanje woont en het moeilijk vindt om het papierwerk te regelen.

Bankrekeningen en automatische afschrijvingen

Een ander voordeel van de volmacht is dat uw vertegenwoordiger uw Spaanse bankrekening voor u kan openen en beheren. Als u in het buitenland woont, kan het moeilijk zijn om het geld op een Spaanse bankrekening bij te houden – wat kan leiden tot verkeerde kosten of andere gevolgen. Deze specifieke POA, betekent dat zij uw Spaanse bankrekeningen kunnen beheren en ervoor kunnen zorgen dat al het geld wordt overgeschreven naar een rekening waar u gemakkelijk bij kunt.

Het verkrijgen van een spaanse
residentie

Als u buiten Spanje woont en een Spaans visum wilt verkrijgen, dan is de POA de manier om te gaan. Daarmee kan een advocaat in Spanje al het papierwerk voor u afhandelen – inclusief de inschrijving bij het plaatselijke politiebureau en alle documentatie van het plaatselijke gemeentehuis.

Het voeren van rechtszaken

Vergeet niet dat de advocaat gedurende de verschillende procedures uw precieze instructies moet opvolgen en dat hij beperkt kan worden tot een selectie van bevoegdheden. U hebt nog steeds de volledige controle over uw zaak, en uw gevolmachtigde handelt slechts in uw naam.

Zoals u kunt lezen kunnen de volmachten een hele reeks verschillende gebieden bestrijken. Iemand als uw vertegenwoordiger in Spanje laten optreden kan u veel tijd, geld en moeite besparen – en ervoor zorgen dat alles van begin tot eind vlot verloopt.

Contracten nutsvoorzieningen

Wanneer u een nutscontract op uw naam wilt openen, maar zelf niet aanwezig kunt zijn. Met de POA kan een persoon dit voor u doen en ervoor zorgen dat alle nodige documenten correct worden ingediend. Dit kan u besparen dat u terug moet reizen of zich zorgen moet maken over het verkeerd invullen van formulieren. In veel gevallen is het zelfs mogelijk dat de Spaanse advocaat.Uiteraard werken we hiervoor samen met onze gestor/ advocaat

WhatsApp